Behandelen van kinderen

Een gezond melkgebit is erg belangrijk voor het latere vaste gebit.
De meeste tandartskosten voor alle kinderen tot 18 jaar worden volledig vergoed door de basisverzekering. Hiertoe behoren o.a.  periodieke controles, consulten, röntgenfoto’s, tandsteen verwijderen, sealen, fluoridebehandelingen, tandvleesbehandelingen, verdovingen, vullingen, wortelkanaalbehandelingen, behandeling van kaak- en  kauwklachten en het trekken van tanden en kiezen. Het is dus gratis en dat betekent dat de kinderen geen tandartsverzekering nodig hebben.
Vanaf het tweede levensjaar kan uw kind voor de eerste keer voor de controle naar de tandarts. Er is niets op tegen om uw kind al eerder naar de tandarts mee te nemen, zodat hij kan zien wat er in de behandelkamer gebeurt. Omdat kinderen vaker eten en drinken, vaker snoepen en de tanden kort poetsen worden de gaatjes al snel diep. We adviseren u minimaal 2 keer per jaar met uw kind voor de controle te gaan.
Wij vinden het heel belangrijk om een vertrouwensband met uw kind op te bouwen. Spelenderwijs laten we uw kind kennis maken met de instrumenten en de apparatuur waarmee we de eventuele toekomstige behandelingen zullen verrichten. De behandeling zelf verloopt bij ons rustig, we vertellen steeds weer wat we gaan doen en laten zien waarmee we dat doen. We nemen de tijd om uw kind gerust te stellen, te ondersteunen op moeilijke momenten en te belonen met complimenten als het goed gaat. Na de behandeling mag uw kind een cadeautje uitzoeken. Ons team is goed op elkaar ingespeeld voor het effectief kunnen behandelen van kinderen op een warmhartige manier.
Sommige tandartskosten zoals beugels worden niet vergoed door de basisverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende tandartsverzekering voor uw kind afsluiten.